Informatieavond Klompenpad Voorthuizen

Klompenpaden_ParadijspadDinsdag 21 oktober 2014, 20.00 – 22.00 uur
De koffie staat klaar om 19.45 uur
Locatie: ’t Trefpunt, Roelenengweg 25

Vanwege de grote belangstelling van bewoners en recreanten voor Klompenpaden, wil de gemeente Barneveld graag een netwerk van Klompenpaden in haar buitengebied realiseren. In samenwerking met Plaatselijk Belang Voorthuizen wordt een nieuw Klompenpad bij Voorthuizen gerealiseerd. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ontwikkelt dit nieuwe Klompenpad samen met bewoners. Doet u mee?

Informatieavond 21 oktober 2014
Wilt u meedenken over het ontwikkelen van een Klompenpad in de omgeving van Voorthuizen? U bent van harte welkom op de startavond op dinsdag 21 oktober 2014. De avond begint om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘t Trefpunt, Roelenengweg 25 in Voorthuizen.

Klompenpaden Barneveld
Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische landschap die zo veel mogelijk over onverharde wegen lopen. In Gelderland en Utrecht zijn de afgelopen tien jaar al 60 Klompenpaden ontwikkeld. Veel lokale vrijwilligers werken mee door het pad te  onderhouden en regelmatig te controleren. Stichting Landschapsbeheer Gelderland begeleidt het proces.

Werkgroep Klompenpaden
Tijdens de informatieavond krijgt u uitleg over de Klompenpaden. Iedereen krijgt de kans om zijn kennis over de oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor een route aan te dragen. Op kaarten kunt u aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie die op deze avond verzameld wordt, dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor u zich op deze avond kunt aanmelden) bestaande uit bewoners, Plaatselijk Belang Voorthuizen en SLG gaat vervolgens aan de slag. Met als doel om een Klompenpad te realiseren waar u als bewoner van het gebied volop van kunt genieten en trots op kunt zijn.

Graag tot ziens op 21 oktober!

Meer informatie
Mocht u verhinderd zijn voor deze informatieavond maar heeft u wel belangstelling voor de klompenpadenwerkgroep? Dan kunt u contact opnemen met:
Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Projectleider Robert Keizer, telefoon 026-3537444
r.keizer@landschapsbeheergelderland.nl

Kijk ook op www.landschapsbeheergelderland.nl en www.klompenpaden.nl.

Dit Klompenpad wordt mogelijk gemaakt door financiering van provincie Gelderland, Regio FoodValley, gemeente Barneveld, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.
3 antwoorden

Reacties zijn gesloten.