Voorthuizen in de sfeer van Vermeer

Gratis foto close-up kinderen schilderen met penselen samen

Stockfoto Freepik.com

Op 24 juni a.s. is het zover: alle deelnemers aan het project “Voorthuizen in de sfeer van Vermeer” van de Boeldag en Plaatselijk Belang Voorthuizen kijken er naar uit om hun werk ten toon te stellen. Er zijn ruim 600 kunstwerken gemaakt. Een deel heeft inmiddels haar weg gevonden en is te bewonderen in diverse etalages in het dorp.

 

Om 08:30 uur opent de Boeldag haar deuren en vanaf dan kunnen alle deelnemende kunstenaars hun kunstwerken zien (en ophalen) in de expositieruimte in de kerk. De kinderen hebben op allerlei manieren geprobeerd geld bijeen te krijgen voor het goede doel: de opbrengst van het project gaat naar de Voedselhulp in Voorthuizen. Zo worden alle kunstwerken wat waard en brengen dus wat op!

Vooraf zijn er door de ondersteunende kunstenaars 20 werkstukken geselecteerd en de bezoekers van de Boeldag kunnen stemmen op hun favoriete doek middels een QR-code.

 

Prijsuitreiking.

Om 13:00 uur komt wethouder Jolanda de Heer de gewonnen prijzen uitreiken.

Uit de werken van de kinderen komt de “Nieuwe Vermeer van Voorthuizen”. De winnaar krijgt een beker en gaat met de hele klas een keer zwemmen op Ackersate!

Uit de werken van de overige kunstenaars komt een winnaar die wordt geëerd met een beker en een bos   bloemen.

 

Alle kinderen hebben kunnen stemmen op de kunstwerken in het dorp en hebben een vragenlijst kunnen invullen. Uit de inzenders wordt een winnaar geloot en die winnaar gaat met 8 personen (2 volwassenen en 6 kids) een weekendje genieten in een safaritent!

Verder worden er drie schilderijen, gemaakt door erkende kunstenaars bij opbod verkocht. Veilingmeester is Gert-Jan van de Kuilen. Hij gaat uiteraard zijn best doen om een mooie opbrengst te krijgen.

 

Al met al is het “Voorthuizen in de sfeer van Vermeer” een zeer gelaagd project geworden met enthousiaste deelname van alle basisscholen en de verschillende organisaties voor senioren (Welzijn Voorthuizen, Perron 16 en Inloophuis), dus van jong tot oud!

U bent van harte welkom op 24 juni op ook een bijdrage te leveren door een Vermeer te kopen!