IN MEMORIAM

 

Quintijn Deenekamp

 

 

Afgelopen zaterdag bereikte ons het intens verdrietige bericht dat ons medebestuurslid, Quintijn Deenekamp, na een korte hevige ziekte, is overleden.

Quintijn was binnen het bestuur van Plaatselijk Belang de man die zich bezig hield met de financiële administratie. Hij deed dat altijd heel secuur. Als bestuur konden we dit prima aan hem overlaten. Quintijn zorgde ervoor dat er elk jaar een overzichtelijk jaaroverzicht was en legde deze duidelijk uit aan de leden.

Maar voor de vereniging was Quintijn ook het belangrijke schakelpunt tussen de belangen van Voorthuizen en de plannen van de gemeente, als het ging om infrastructuur. Hij wist de weg in de gemeente, hij zag van verre waar we de vinger op de zere plek moesten en konden leggen. Vele projecten die in Voorthuizen werden (en nog worden uitgevoerd) hadden zijn grote belangstelling. Hij was afgevaardigde in het project over de Harsselaartunnel, de snelfietspaden, de fietsroutes voor de jongeren die naar Barneveld naar school gingen, maar ook voor de weg naar Putten en hoe klein ook, het voetpad langs de Rubensstraat naar de begraafplaats. Tot op het laatst heeft hij ons zo goed als het ging geadviseerd.

Een heel belangrijk project, wat Quintijn een warm hart toedroeg, is de Groene Slinger door Voorthuizen. Samen met andere bestuursleden en in samenspraak en samenwerking met inwoners van Voorthuizen, heeft Quintijn aan de wieg gestaan van dit project. Helaas heeft hij het niet mee mogen maken, dat de eerste schop de grond in ging. Mede met deze Groene Slinger droeg Quintijn op een belangrijke manier bij aan het concreet maken van het Dorpsvisiepunt Groen. Daarbij was het geregeld Quintijn, die aangaf dat we even weer terug moesten naar het totale plaatje en ons niet moesten verliezen in de details. “Die komen later wel,” zei hij dan.

We zullen Quintijn, zijn kennis, zijn bewogenheid met Voorthuizen, zijn oog voor het grote plaatje, zijn gedrevenheid en enthousiasme erg missen.

We wensen als bestuur zijn vrouw Liesbeth en zijn kinderen alsmede zijn moeder en ons mede-bestuurslid – zijn zwager – Jan Overeem en familie veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Het bestuur van Plaatselijk Belang Voorthuizen.