Gezellig buiten bij het vuur – denk aan elkaar

Bbq place on the backyard Premium PhotoHet is op het moment (15 mei) even wat kouder, dus zitten we vooral binnen. Maar het komende weekeinde kan de temperatuur al weer redelijk oplopen. Gezellig is het dan om lekker in de tuin te zitten. We zitten al zoveel binnen in deze coronatijd, dan is even een avondje met een drankje en een vuurtje om de dag door te spreken best lekker. En het is ook niet verboden, zolang het maar verantwoord in een speciaal daarvoor bestemde schaal, korf of buitenhaard gebeurt en geen risico vormt op overslaan.

Maar er is ook een andere kant aan het stoken in eigen tuin. Het is goed om dat te beseffen. Wees de buren niet onnodig tot overlast met (jo)uw vuurtje of haard. Stook daarom verantwoord en gooi niet van alles op het vuur (zoals: geverfd hout, hoogglans full-color glossy’s of nat hout en niet toegestane materialen). En denk om het weer en de wind. Dan kan het voor iedereen een aangename avond worden.

Als Plaatselijk Belang kregen wij een klacht over houtstook op warme avonden. Wij kunnen daar zelf als PB niet veel meer mee, dan dat wat u er zelf mee kan.
Hebt u last van buren, die zodanig stoken, dat het in uw tuin of huis niet meer goed toeven is, ga dan naar deze buurman/ -vrouw toe en bespreek dit. De meeste buren zijn er niet op uit om je/u uit te roken. Mocht het niet baten, informeer dan de gemeente hierover. Mocht u zich met uw klacht bij ons melden, dan zullen wij u ditzelfde advies geven.

We wonen samen in een prachtig dorp. Samen leven is geven en nemen. Daarom het advies: denk aan elkaar, van beide kanten.