Floralia – UNESCO immaterieel erfgoed!

Vandaag heeft UNESCO in Parijs besloten dat Floralia Voorthuizen samen met 20 andere corso’s toegevoegd is aan de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een hele eer voor Voorthuizen!

Logisch dat ook wij trots zijn op ons dorp, waarin dit feest elk jaar weer terugkeert. De Floraliaorganisatie stuurde ons het volgende bericht daarover:

Het is een mooie erkenning voor de corsocultuur. Een corso is veel meer dan alleen een optocht. Het bouwen van de corsowagen en alles wat daar bij komt kijken, is een sociaal en creatief proces waar vele mensen in Voorthuizen gedurende een groot deel van het jaar mee bezig zijn. Jong en oud, man en vrouw werken samen. Kinderen en jongeren worden intensief bij het corso betrokken en de cultuur wordt overgedragen van generatie op generatie. Daarmee leveren de corso’s een grote bijdrage aan de sociale cohesie van hun gemeenschap.

En zo is het! De Floralia is een jaarlijks evenement, waarin mensen hun creatieve handen uit de mouwen steken (letterlijk en figuurlijk) en mooie bouwwerken maken. En we mogen blij zijn met het bestuur wat zelfs in coronatijd de Floralia tot een succes wist te maken. Attractief voor eigen dorp en een hele grote omgeving.

Een link naar de website van Floralia: https://floraliavoorthuizen.nl/corsocultuur-op-unesco-lijst-immaterieel-erfgoed/

Van harte gefeliciteerd!