BuitenBeter: klachten aan gemeente doorgeven middels een app

Zie je een probleem buiten op straat of in de buurt? Die lantaarnpaal nog steeds niet gerepareerd? Een vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een fietspad met enorme gaten? Laat het snel en simpel weten met BuitenBeter.

Deze app helpt je om gemakkelijk problemen, irritaties en verbeteringen bekend te maken bij je gemeente.
Voorheen was het behoorlijk ingewikkeld om iets door te geven, maar daar is nu verandering in gekomen middels. BuitenBeter. Waar eerst alleen de echte volharder het meldpunt van de gemeente wist te vinden, ben jij nu aan zet. Binnen vier stappen en tellen heb je locatie, probleem en foto gemeld. Hoef jij je er geen zorgen meer over te maken. Als het nodig is vraagt de gemeente je extra duidelijkheid en natuurlijk, indien mogelijk wordt het opgelost.

Zo kan het dus ook: snel, makkelijk en meteen melden op de plek en het moment dat jij iets ziet wat niet deugt of beter kan.

Het bestuur heeft natuurlijk gelijk proef op de som genomen: er lagen een aantal straatstenen op het voetpad aan de Hoofdstraat verzonken. Niet rampzalig, maar wel lastig: je kan er maar net in verzwikken met je voet.
De Buitenbeter app opgestart. Als eerste moet je een foto nemen. Door slim gebruik te maken van de ingebouwde GPS van je smartphone, wordt de locatie en adres direct herkend en weet de app ook gelijk waar de gegevens naartoe gestuurd kunnen worden. In de app kun je ook gelijk alle adresgegevens van de gemeente opzoeken waar je je op dat moment in bevindt. Daarna nog een korte toelichting geven van het probleem, je eigen gegevens toevoegen en de melding wordt automatisch naar het juiste adres gestuurd.

Op 25 juli de melding gedaan en wat bleek: op 27 juli was het probleem al hersteld! Compliment voor de gemeente!

Download nu gratis op je smartphone! (iPhone, Android, Windows Phone, BlackBerry of Windows Mobile)