EHBO vereniging Voorthuizen

Graag besteden we een keer aandacht voor deze -meer dan nuttige maar niet altijd ‘zichtbare’- vereniging. Want wist u dat we een EHBO vereniging in Voorthuizen hebben? Waarvan de leden zich belangeloos inzetten op alle evenementen? Misschien ook iets voor u?

ehbo-voorthuizen-logoDe EHBO vereniging is opgericht op 18 augustus 1936, met het doel: verlenen van eerste hulp bij ongelukken en het vergroten van de daartoe benodigde kennis.

Bij deze vereniging kunt u o.a. terecht om uw EHBO / AED diploma te behalen of voor de herhalingslessen om uw diploma geldig te houden. De vereniging bestaat uit zo’n 85 leden, die na de opleiding jaarlijks hun kennis op peil houden om zo eerste hulp te kunnen verlenen in de regio.

Ook zijn diverse leden aangesloten bij de AED keten welke ook in Voorthuizen actief is. Om in geval van een hartstilstand snel de reanimatie en AED te kunnen starten totdat professionele hulp het overneemt. De EHBO vereniging heeft tot doel inzetbaarheid van Eerste Hulp gericht op Voorthuizen en directe omgeving.

Zij worden dan ook regelmatig gevraagd voor ondersteuning bij de diverse evenementen in en om ons dorp. Zoals: De Boeldag, Voorthuizen Loopt, De Braderie, Floralia, het Schuiteman Wandelfestijn, Sinterklaas optocht, Oudjaarsduik, Knollenveld (volleybal) toernooi, Oogstfeest en nog vele andere evenementen. Ook geven zij op de diverse basisscholen in Voorthuizen jeugd EHBO aan de groepen 8 en sluiten dit af met het jeugd EHBO examen.

Meer informatie over de EHBO vereniging kunt u vinden op http://www.ehbovoorthuizen.nl.

Er worden regelmatig opleidingen AED gegeven, ook start er in januari 2014 een opleiding EHBO inclusief reanimatie en AED. Deze opleiding vindt plaats in ’t Trefpunt in Voorthuizen. De cursus wordt op 3 zaterdagen gegeven en op een donderdagavond wordt het examen afgenomen worden. (data: 11 en 25 januari, 8 en 13 februari)

De kosten bedragen €275,– inclusief boekjes en lunch.

Bij belangstelling aan één van deze cursussen kunt u contact opnemen met secretaresse; Xandra Jacobs, 06- 10648838 of via email: secretariaat@ehbovoorthuizen.nl

En niet te vergeten: wij hopen dat u als lid van de Rabobank (Clubkasactie) ook een stem op EHBO Vereniging Voorthuizen wilt uitbrengen!