Afgelopen dinsdag was er een Dorpsvisie-avond met de gemeenteraad. Van elke fractie van de gemeente was iemand aanwezig.

Tijdens deze avond heeft het bestuur van plaatselijk belang samen met de dorpsvisiegroep “Groen” met een aantal belangstellenden de status en ontwikkeling doorgenomen met de gemeenteraad. We hebben knelpunten benoemd en bekeken hoe de gemeenteraadsleden ons en wij de gemeenteraadsleden kunnen helpen en op de hoogte houden over de uitvoering van de Dorpsvisie, met name als er concrete plannen zijn, die we zouden willen uitvoeren in ons dorp.

Ook Pieter Rozema van de Koninklijke Nederlandse HeideMaatschappij was aanwezig om ons allen een spiegel voor te houden.

 

Voor geinteresseerden de presentaties van de avond, die de discussie inleiden en begeleiden:

De presentatie van Plaatselijk Belang

Presentatie van de KNHM – Pieter Rozema

Dorpsvisie

Het meepraten over belangrijke beslissingen voor ons dorp is een thema dat sterk uit de dorpsvisie kwam. De windmolen discussie is een bijzonder voorbeeld waar we weer veel van leren!

Wat een mooi traject hebben we met elkaar gelopen om tot een dorpsvisie te komen.

Ook zijn er belangrijke thema’s benoemd waar we als Voorthuizenaren aan willen werken de komende jaren.

Wij zullen het initiatief nemen om de eerste werkgroepen hierop te formeren, de werkgroep GROEN is reeds bezig. Voor deze groep kwamen meteen mensen  naar voren om hier aan te werken met elkaar!
Ook Voortlopen als Voorthuizenaar? Meld je aan voor het meedenken en doen op GROEN (hier mogen nog mensen bij) of JEUGD & ACTIEF.

Vragen? Laat ons weten!


Ja, ik wil graag meedoen met een werkgroep

Ik wil graag meedenken in de werkgroep: